I AM STRONG ENOUGH

BUT IT DOESN'T MEAN I CAN'T CRY AT ALL

Tuesday, August 16, 2011

Rezeki langit

2011 telah menjadi saksi betapa aku sangat gembira untuk tahun ini. tahun yang mana sangat menggembirakan aku dan juga orang keliling aku. Thank you Allah...


Aku telah tamat belajar dengan jayanya dengan memperoleh Ijazah Kepujian kelas Pertama


Aku telah dianugerahkan Anugerah Naib Canselor


Aku telah mendapat perkerjaan di sebuah company insurance ternama di Malaysia dan akan mula bekerja selepas raya


Aku telah dicalonkan sebagai Anugerah Graduan terbaik Konvokesyen UiTM tahun 2011





Dan yang penting, aku telah jumpa dia yang mana telah membuatkan aku hidup kembali...

Sunday, July 10, 2011

Jangan Gadaikan Maruah Seorang Ibu Hanya Kerana Mahu Menipu...

oklah, dah lama x update blog nih. dah bersawang. tak tau nak cite apa sebenarnya. but for this time, i got a very nice story to share and i will let u to judge then.

ni berdasarkan kisah sebenar yang aku sendiri lalui. sebelom itu, aku terpaksa confess that at the moment i begin to tell u readers this story, i have gone through all fucking moron days before. its like hell and sometimes it kills me like those arrows glued in my heart. but its ok. lets begin the story...

it was six months i got to know someone. dia look nice and sometimes people call dia as sweet-talker. itu tak menjadi masalah. tapi apa yang aku nak bagitau, the moment before it ends between us, die buat drastic decision which i think really unfair between us. and i was shocked for the things happened. it took a week before we met again.

katanya hati die memang takda untuk aku. it sounds cool when u have to confess the things that u didn't be able to face it. ryte? its ok then. but, the moment die cakap yang die terpaksa lepaskan adalah commitment to family and other things including personal desire. die punya mak sedang sakit kuat and it is the reason why die turun kl semata2 nak look after mak die dengan kak long die. kire cam gilir2 la. aku cube memahami dan bila orang cakap pasal ibu, mulalah aku rasa sebak dan meleleh air mata.

die terpaksa menanggung beban yang berat kerana die adalah anak harapan keluarga walaupon die tak mampu katanya. aku mula simpati. tapi x mengapalah. kadang2 kalau kite x mampu nak tolong, dengar pun dah lebih dari baik. ni bukan pertama kali die bagi alasan yang mak dia sakit and die have to take over the responsibility to look after die punya mak.

mungkin disebabkan aku terlalu sakit dan tak mampu menanggung beban bila hati dipermainkan, tuhan pula datang membantu menunjukkan segala kebanaran. semuanya terbongkar dan segala helah mula tersurat.

adalah seorang hamba allah yang baik hati dan rapat dengan si "dia" ni dan sekampung sebelah rumah pulak tuh datang tegur aku kat facebook. aku pon melayan je la. satu demi satu persoalan aku tanya dan semua alasan yang aku dengar sebelom ni hanyalah palsu belaka.

yang pertamanya, niat aku bertanyakan khabar mak "dia" hanyalah untuk sekadar ambik berat. tak lebih dari itu. akan tetapi. hamba Allah ni pula kata sesuatu yang sebaliknya. yang sebenarnya mak "dia" tu sihat walafiat dan siap boleh bawak cucu naik motor jalan2 keliling kampong lagi. walhal sebelom ni (malam semalam) dia kata mak dia skarang ni ada kat P**M warded sebab sakit. sakit tua maybe. die terpaksa gilir2 jaga dengan kaklong die. 

yang keduanya. aku tanyalah betul atau tidak samaada die ada seorang kakak yang selalunya dia bahasakan dengan kaklong. dan hamba Allah ni pulak pelik dengan soalan aku. die kata "dia" ni anak sulung dari tiga adik beradik. haa pelik tak? games ape yang die cuba create ni? aku dah makin pelik.

dan ade beberapa soalan yang aku tanya lagi dan aku rasa cam x sesuai nak ceritakan kat sini. 

lihatlah dunia, kadangkala manusia sanggup menipu dan mampu mengeluarkan air mata palsu hanya kerana nak menunjukkan mereka ni betul2 dihimpit masalah. tapi bagi aku, tak perlu menggadaikan soal kesihatan seorang ibu yang melahirkan dengan cara mendoakan supaya mereka sakit.

kalaulah aku ni kejam, aku doakan saja supaya tuhan berikan mak dia sakit seperti apa yang dia cakapkan tu? doa orang yang teraniaya itu dimakbulkan tuhan bukan? tapi aku bukanlah orang sekejam itu..

jadi, nilailah sendiri dimana anda letakkan harga kasih sayang seorang ibu dengan menggadaikan soal kesihatannya sehingga sanggup menipu orang lain dan mendoakan supaya ibu kandung sendiri ditimpa sakit yang dia doakan sendiri untuk mak dia.





fikir2kan lah.. sekadar renungan. sekurang2nya aku belajar sesuatu dari apa yang berlaku kepada aku. iaitu jangan mudah sesekali percaya kata2 manusia kerana mulut bisa menipu walaupun niat itu ada baiknya.

love all, trust few, do wrong to none.

with love, yau

Friday, May 27, 2011

A Hectic Month

happy friday readers!

it has been a month i didn't update any entry on this blog. since the final examination till up to this time, it was a hectic days for me. too much things to cover and time get jealous on me to have a very leisure moment even i don't have a time to cheer myself.


ok lets begin with the adorable moment which i thing suppose to be appreciated.

17/05/2011

It's Marcell!!

i followed my friends interviewing Marcell at PNB Darby Park. i don't know how to explain how amazing the interview session with him. he is kind of smart and handsome guy which people can consider as a good icon for the public. currently, Marcell is on his plan to further his study in law field.





21/05/2011

It's 2am

the very well-known Korean pop @ K-pop group around the globe. again, i followed my friend to watch the concert which was held at Wisma MCA. the minimum prize for the ticket is RM 300 and i got it for free and get a special seat as a photographer and media.






16/05/2011

We call it as Malakau!

My best pal and i celebrating our fifth year of being friends.





21/05/2011

calling for Citrawarna

it's Malaysia annual event for promoting malaysia tourism industry.


23/05/2011

i got a call from university Malaya for the appointment as research assistant (RA) for the thesis which the title is quite interesting. the role and challanges of non-governmental organization in Malaysia social protection. i have been in Ipoh for 3 days. and currently i am looking the NGO in around Kuala Lumpur before bound to Penang in recent time.



tired, but it was an adorable moment...

Sunday, April 24, 2011

Perplexing


IF YOU START TO MISS ME,

REMEMBER,

I DIDN'T WALK AWAY!

YOU LET ME GO...


indah pernah...

Sunday, April 17, 2011

Something for Weekend?



1. There are at least two people in this world
that you would die for.


2.. At least 15 people in this world
love you in some way.


3. The only reason anyone would ever hate you
is because they want to
be just like you.


4. A smile from you can bring happiness to anyone,
even if they don't
like you.


5. Every night,
SOMEONE thinks about you
before they go to sleep.


6. You mean the world to someone.


7. You are special and unique.


8. Someone that you don't even know exists loves you.


9. When you make the biggest mistake ever,
something good comes from it.


10. When you think the world
has turned its back on you
take another look.



11. Always remember the compliments you received...
Forget about the rude remarks.


Something is in my heart in there,
that knows only on you to.
Only a place is in my heart,
done only for you.
It is sorrow and pain in my heart,
if I saw you not once.
In my hugging, it does quite sore,
if I must see
you kiss like anyway and ever.
In my hugging, it becomes quite warm,
if you smile at me
and says quite delicately and dearly:
"Hello my love"
Hope is in my heart...



Y@u

Thursday, April 14, 2011

Ada sahaja ...

satu2 masalah datang.. time2 nak exam ni la ade je perkara yang tak senang hati. external masok klinik kuarantin untuk dua minggu.. ni kes rajin sangat bagi orang sedut2 segala macam movie yang ada dalam tuh. aleh2, satu pon x dapat nak recover sebab system dalam external tuh dah pening.. banyak sangat virus dok jadi parasit dalam tuh.

labtop pulak buat hal. kalau campak dari umah aku tingkat 4 memang tak dapat ape la jawabnya.! dok slow sangat.. tau la dah tua umor genap 4 tahon, tapi jangan la menggila sangat. tekanan dibuatnya!

handphone ada dua, tapi masing2 menggila. entah nape tak boleh detect contact list. pastu kalau hantar message, mesti terhantar kepada orang yg bukan berkenaan. hantar message yang sama banyak kali pulak tuh! mati la kalau hantar yang bukan2 kat orang yang tak sepotutnya. yang lagi gila, credit cepat habis sebab die auto-call. tetiba ja orang akan tanya kenapa aku senyap bila call. haa..letih nak menjawab. aku pun tak tau bila masanya yang aku call.

Sem lepas kene ears internal bleeding. alasannya, doctor cakap terlalu stress. semalam kena lagi. terus pegi hospital ambik pain killer dan antibiotic. bila dah masok zone exam ni, stress pun boleh sampai keluar darah dari telinga. apa significant-nya? tak tau lah!

kompilasi

hari ni  nak berkongsi tentang lagu2 yang dijadikan kompilasi. dimana lagu2 ini sebagai self-motivator untuk diri sendiri supaya dapat melupakan semua yang telah berlalu. masing2 ada cara tersendiri bagaimana nak melupakan sejarah hitam masing2. tengok sendiri la mana2 lagu yang boleh buat kita jadi lebih kuat...



Ku pendam sebuah duka - khadijah Ibrahim


Bercinta sudah lama
Berkasih dan bermesra
Sedang enak membuai rasa
Perpisahan tercipta

Tak guna disesalkan
Hakikat percintaan
Mungkin terpendam kenikmatan
Sebalik perpisahan...



Kau Ilhamku - Man Bai

Maafkanlah oh…
Andai lagu ini
Mengganggu ruangan hidupmu
Kau senyumlah oh…
Sekadar memori
Kita di arena ini
Kau ilhamku



Bukan Cinta Biasa - Siti Nurhaliza

Cintaku bukan diatas kertas
Cintaku getaran yang sama
Tak perlu dipaksa
Tak perlu dicari
Kerna kuyakin ada jawabnya oh...

Andai ku bisa merubah semua
Hingga tiada orang terluka
Tapi tak mungkin
Ku tak berdaya



Rahsia Pohon Cemara - Exist

Akan ku bawa kau mengembara
Menerokai alam asmara
Mengubu kota
Cinta kita



Suratan atau Kebetulan - Kenny Remy Martin

Walau kita dihadapkan
Dengan berbagai pilihan
Mengapa sering terjadi
Pilihan tak menepati

Hingga amat menakutkan
Menghadapi masa depan
Seolah telah terhapus
Sebuah kehidupan yang kudus



Janji Manismu -Aishah


Hati membeku mengingatkan
Kata janji manismu...

oh...
Ku dilambung angan-angan
Belaian kasih sayang suci darimu
Oh kejamnya




Suci dalam debu - Iklim



Kuharapkan kau kan terima
Walau dipandang hina
Namun hakikat cinta kita
Kita yang rasa




Terasing - Sudirman


Sebuah cinta dan harapan
Menjadi mimpi berterbangan
Tersekat nafasku kabur pandangan mataku
Amat tersiksa diriku
Kerana kehilanganmu

Oh mengapakah terus mengharap menanti
Walau cukup kusedari
Kau tak kan kembali



::apa2pun yang berlaku, teruskanlah tersenyum dan tak perlu berkata apa2..mungkin itu lebih baik dari  kita menggadaikan maruah merayu pada yang tak sudi::


:-)


Saturday, April 9, 2011

Berkecil Hati

entah, bila bercakap soal berkecil hati ni, dah terlalu lama memendam rasa kepada mereka2 yang membuatkan aku rasa macam aku ni tak pernah wujud dalam satu2 keadaan. dah terlalu lama sangat memendam rasa. sampaikan satu tahap hilang yakin pada diri untuk menjadi seseorang kepada mereka. kalau dulu, bila hati terluka mahupun terguris, aku terus untuk memujuk dan kembali untuk jernihkan keadaan. tapi sekarang ni, lain jadinya. aku sampai jadi tidak endah dengan keadaan sekeliling. sampaikan tak tahu siapa mereka kepada aku.walaupun mereka adalah orang yang mungkin menjadi seseorang yang mungkin menjadi tempat aku berpaut bila aku jatuh. sungguh, aku terkilan dengan mereka, mereka dan mereka.

siapa mereka? biarlah menjadi satu rahsia bagi aku. aku dah tak larat nak menjaga hati dan perasaan orang lain sedangkan hati aku tak siapa yg endahkan. hampa yang kau rasakan, hampa lagi yang aku lalui.biarlah mereka dengan keadaan mereka yang merasa sentiasa betul dan tidak pernah ada cacat celanya.bukan aku nak katakan yang aku ni terlalu sempurna untuk setiap perkara, tapi bila aku dah mula mengatur langkah, maka tidak akan ada apa yang mampu menahan. dah lama aku pendam rasa.cuma sekarang ni baru aku rasa yang aku tak perlu berdiam lagi kerana mereka, mereka dan mereka tak pernah lansung hargai sebagaimana aku hargai mereka. 

yang seorang ni, bila mana ada sahaja masalah, bila menangis, bila sedih, mulalah mencari aku. bersandar dibahu dan meluahkan segala permasalahan mereeka. dari A sampailah Z aku mendengar. tak cukup dengan itu, setiap kudrat aku curahkan untuk membantu selesaikan masalah. sampailah aku mampu buat dia tersenyum. TAPI, bila dia dah senang, dah happy, maka aku ni pon macam tak ada fungsinya,bila aku mintak tolong perkara yang kecil, susah betul nak hulurkan tangan. aku tak mintak duit, tak mintak pertolongan yang berat2, cuma sekecil semut pun tidak mungkin. malah, aku dah block dari list FB. maka bila sampai satu tahap aku dah merasa ok, aku akan unblock semula. cuma masa yang tentukan.

orang yang kedua pula. entah kenapa, apa sebabnya, dengan tidak semena-mena berubah hati, berubah tingkah laku yang mana aku rasa seperti tidak pernah wujud dalam hidup dia. alasannya, mahu aku tumpukan pada exam yang tak lama lagi membolehkan aku bergelar pemegang ijazah. apa semua itu? nak dekat exam kan? jangan lah buat aku sedih dengan cara sebegini rupa. kenapa perlu berdiam untuk seketika hanya kerana exam. yang sepatutnya kau harus buat aku rasa gembira, senang dengan keadaan yang mana mungkin mampu memberi aku semangat juang yang tinggi nak hadapi exam. TAPI, aku mula merasa was-was dengan semua itu dan akhirnya menyusutkan rasa sayang yang dah lama wujud. yang mana mungkin memudarkan keadaan dan menghilangkan rasa "kepunyaan". dan akhirnya aku block dari list FB kerana aku tak sanggup untuk melihat gambar mahupun setiap status yang dia update. aku berkecil hati dan merasa terkilan.

yang ketiganya, orang yang aku rasa rapat tetapi terlalu mementingkan diri sendiri.aku pun tak tahu dimana silapnya bila aku katakan yang aku tidak mudah untuk mempercayai sesiapa walau baik macam manapun. bagi aku, kalaulah orang mampu menipu kita dengan cara yang paling kita tidak boleh kenalpasti, maka tidak akan ada lagi peluang kedua tentang kepercayaan dari aku. aku sudah serik, serik untuk ditipu mahupun ditikam dari belakang.ia sudah berlaku lebih dari itu. MAKA, aku terpaksa block dia dari FB aku. bukan kerana aku tidak mempercayai dia sebagai kawan, cuma aku perlukan masa untuk memperbaiki semula perasaan BERKECIL HATI yang wujud sekarang ni dalam hati aku. 

sampai satu tahap aku merasa sangat terkilan, sedih dan macam-macam lagi. aku perlukan masa untuk semua itu. dan handphone juga kini menjadi hiasan sahaja dalam locker. sebelum ni, hampir berbulan aku membawa diri dari mereka yang sebelum ini pernah menyakiti aku atau membuatkan aku berkecil hati. tiada talian sebagai penghubung, tiada laman sosial mahupun tiada apa jua medium untuk berkomunikasi. handphone dimatikan untuk jangka masa yang panjang. kerana untuk kali ini aku bertekad untuk menyedarkan mereka yang bila aku tidak wujud disisi mereka, aku jua mampu berdiri di atas kaki sendiri. biarpun hati terluka, lambat laun pulihlah ia, walaupun meninggalkan parut yang kekal disitu. aku tak kisah dah. kalau nak dikira berapa banyak plaster yang dah tertampal kat hati aku, mungkin sudah tiada ruang untuk ditambah plaster lagi. aku tak kisah. biarlah mereka bahagia dengan cara hidup mereka, 

apalah kisah aku seterusnya selepas ini...yang penting aku akan terus membawa diri yang sudah sekian lama terluka dan berkecil hati ini..aku lalui dengan setiap langkah yang berbungkus semangat yang baru. aku melangkah dan terus melangkah...


Ignorance Is Bliss






Friday, April 8, 2011

:'(


ingatan saya sangat kuat pada dia,

tetapi hati selalu memberontak untuk kata tidak

diri saya penuh dengan rasa ego

i have been missing someone so bad lately!





Wednesday, April 6, 2011

Separuh Jiwaku Pergi




INI BUKAN VIDEO LUCAH

TETAPI IMPAKNYA MUNGKIN SAMA

 VIDEO INI BUKAN BERTUJUAN UNTUK SUKA2

 TETAPI UNTUK KEGUNAAN PENDIDIKAN 
TENTANG TEKNIK
PENGGUNAAN KAMERA BERKUALITI TINGGI (DSLR)

DIBAWAH KERJASAMA PELAJAR MASSCOM BAGI  TUJUAN ASSIGNMENT


 Teraju utama



Mempersembahkan...

Separuh Jiwaku Pergi



ok, tolong mute kejap lagu kat sebelah kanan blog nih..

dan teruskan melayan..


Sunday, April 3, 2011

Sayu

Rasa nak menangis!
sungguh!
kalaulah ada bahu untuk bersandar... 

dah tak tahan dengan semua ni
perit rasanya
sampaikan tiada ungkapan yang boleh menzahirkan setiap rasa

Friday, April 1, 2011

Stalker!

When i was addicted to something new, i am really enthusiast over it. seriously i do, what others might says are doesn't matter. who cares for our own business? so, just get it done. for the moment, i try to figure out my new season, new Yau's season of being stalker. am not going to spill the beans here, but it just like the things which might not come across others' mind as well as they do not really know the truth of being someone, myself.

am i a stalker?

yes i did! it was  years before i have tried to stalk so many things upon others life. i love in doing so and i have learn so many awkward things. the reason of being stalker is just to learn about others life, not really get in to their business. am i a stalker? yes i am. so do you?

every people try to deny when he/she claimed to be a stalker, what was the reason? humble? good-hearted person? eff you! what if you stalks others for the reason of you likes him/her too much? does it comes to be the good reason then? you know the answer. it definitely neither wrong nor right. you are free in doing so, why should give a shit on others?

whatever it is, i do believe ignorance is bliss!!

saya juga bisa berlaku jahat jika kamu kurang baiknya pada semua...





moving towards korean lifestle, look-to-east policy, buat hal sendiri!




Thursday, March 31, 2011

Monday, March 28, 2011

minggu yg sibuk!

ok ni bukan sibuk sebab study,
ni sibuk sebab berjimba tak ingat dunia..
dah nak dekat exam, 
tapi gigih jugak tiap2 minggu turun event sana sini











next event ABPBH and Anuar Zain concert


lepas ni mesti aku menangis masa nak jawab exam!!

*bila dah terlalu banyak ketawa, pasti akan berjurai air mata


Friday, March 25, 2011

Susah Tapi Seronok!

setahun punya kerja, nak sampai hujung jalan dah!

tapi sumpah susah!

lagi susah dari buat dodol!

makin seronok!

ingatkan baru pukul 8 malam,

rupanya dah nak dekat subuh!

perut berkeroncong pon tak endah!

sebab bila tengok hasilnya

rasa macam nak lompat katak!

walaupun pening2 lalat,

tapi tak mengapa!

sekurang2nya ia berhasil!

itulah dia hasil kajian kami!

terima dua, tolak 1

saya hampir bergelar penyelidik!

harap2 membuahkan hasil!!






Tuesday, March 22, 2011

Seminar Kecemerlangan Akademik

 
Attending Malam Seminar Kecemerlangan Akademik yesterday gave me some encouragement for my study. This is the third times i have been invited to come to this alluring event. Not like previous semester, it was held in much more protocol like convocation. I wish I could have another one chance to glisten my scroll before i finish my studies. The event was held in Renaissance Hotel, Melaka and the VIP guest as usual the Rector of the campus, Dato' Mizan Hitam. We were served with Chinese Cuisine and it was damn remarkable! I think I should have tried another chinese food in around Melaka soon!





Listening to rector campus speech was another thing which I think having the power in mesmerizing others. This is what people call the power of speech. He always come out with something that is never be expected by he audience. I like his quotes which I have never listened before when I was attending the same event last semester. The term like social jealousy, challenges skills, rivaling of life and much more, are something that people can never be anticipated. And the very greatest thing for his speech was the quotation that he took from one of the most respected Indonesian negarawan- Pak Nasir





 Pemimpin tidak lahir dari bilik kuliah, 
tetapi lahir dari kancah masalah,
berusaha menyelesaikan masalah dan
keluar dari kepompong rakan sebaya!

Datuk Prof. Madya Dr. Mizan B. Hj. Hitam
Rektor of UiTM Melaka city Campus

Friday, March 18, 2011

I'll Be Back!

I’ll be back
You will find me again
I’ll be back then
Nobody can like you more than I do

What’s this suddenly
What should I do
How can you do this to me
I believed your words you’ll love me forever
You promised we’ll never change
We’re the match made in heaven
It’s so true You told me
I’ll be back
You’ll find me again
I’ll be back then
Nobody can like you more than I do
You’ll be back
You will be back
So I let you go
I know that you cannot live without me
I’ll be back
You and I, we cannot be apart
Maybe you’re mistaken
This hard time comes to everyone Wake up
Think twice No matter how many times I tell you
You don’t listen to me My calls echo back
I’ll be back
You’ll find me again
I’ll be back then
Nobody can like you more than I do
You’ll be back
You will be back
So I let you go
I know that you cannot live without me
Listen baby girl
Ok, I will turn around I will let you go nicely like a man
I will be standing silently like a dead man far behind you
Without bothering you 
You will never know
Far far away so that you can forget me completely 
But you better know that I’m not giving you away
Will I ever stop waiting no way
It’ll be the same in my world I’m your boy You’re my Girl
I let you go for a moment I know you’ll be back
So don’t worry When you fall down I’ll be back
I’ll be back You’ll find me again
I’ll be back then
Nobody can like you more than I do

You’ll be back
You will be back
So I let you go
I know that you cannot live without me
I’ll be back



Tuesday, March 15, 2011

Kalaulah Kita Diberi Pilihan Untuk Menentukan Takdir Sendiri...

It was long before i used not to cry. it wasn't about love, but it's all about the things that God had fated me. it's about life, family, sense of belongingness etc. when i was a kid, i always asked myself, why god granted me to live in incomplete family. i mean, a family which don't take it roles to do the right things. when i grew up, it is quite difficult for me to grow (mentally) like others, who posses the value of family life. does it happened because of god's fates? or it is because the human itself failed to live in a good way which reflects others life? i am not putting the blames on god, or even the parents.. but, we are the victims of others life. we could not feels the same value of family love like others, the sense of being somebody to the family. why this happen? why god testing us for the things we cannot bear.?

once you live in a broken family, u will know how much it hurts u. how meaningless life for those who never feels the love of a good family. i still remember when i was in school, when every parents come to the school and  fetch their children, came to school to get the scroll, i felt like i never have those kind of attention, the passion and being ignorance by the family. 

people have no strength to fight what god has fated us. even up to the extend, people always told me that the hikmah is there. but, i couldn't see it and god never gives me any sign of his plan for my journey, my family journey. and today, i was cried in the middle of class break when my sister called me and shares her problems. i don't know how to please everyone around me. since i was the only son in the family, i have a very huge responsibilities to look after my mum and my sisters. i have to bear the responsibilities as a son for my mum, responsibility and roles as father for my sisters, and also as a  brother. i couldn't bear this thing which burdening me.  it is easy for people to say it, to give the advice. but it is rather difficult for those who bear the circumstances which might kills...


berat mata memandang, berat lagi bahu memikul...



Friday, March 11, 2011

Don't Quit !!


When things go wrong, as they sometimes will, 
When the road you are trudging seems all uphill, 
When the funds are low and the debts are high,
And you want to smile, but you have to sigh,
When care is pressing you down a bit, 
Rest, if you must, but do not quit.

Life is queer with its twists and turns,

As every one of us sometimes learns, 
And many a failure turns about, 
When he might have won had he stuck it out?
Don't give up though the pace seems slow

You may succeed with another blow.

Often the goal is nearer than,  

It seems to a faint and faltering man, 
Often the struggler has given up, 
When he might have captured the victory cup, 
And he learnt too late when the night slipped down, 
How close he was to the golden crown. 

Success is failure turned inside out,

The silver tint of the clouds of doubt, 
And you never can tell how close you are, 
It may be near when it seems so far, 
So stick to the fight when you have hardest hit

It is when things seem worst that you must not quit.


To those of you who left me lonely, thank you.
Without you I wouldn't have discovered myself. 


To those of you who laughed at me, thank you.
Without you I wouldn't have cried.


But it is to those of you who thought I couldn't do it, It is you I thank the most,
Because without you I wouldn't have tried 


Don't quit!


happy weekend guys!



Tuesday, March 8, 2011

FOOTWORN!



Minggu ini pasti membunuh jiwa saya yang cukup penyabar

penat luar dan dalam


Sunday, March 6, 2011

Something for Weekend Yau?

I think that you get the mood of a song stronger if you get it right that way. On the other hand, you put some songs out live and they don't catch flight. They just flop. It is hard to tell until they are out there.


I've gone through many, many things. I tell you something, that if it doesn't kill you, you get stronger.

Who is there that ever receives a gift and tries to make bargains about it? Let us, then, return thanks for what He has bestowed on us. Who can tell whether, if we had a larger share of ability or stronger health, we should not have possessed them to our destruction.
 
Why should we think upon things that are lovely? Because thinking determines life. It is a common habit to blame life upon the environment. Environment modifies life but does not govern life. The soul is stronger than its surroundings.

You know, I think I'm a stronger person for realizing that you can't make everybody love you...
 
And i know it is true...
 
 
:-) 

 

Saturday, March 5, 2011

This is the story of "how love would inspires others". A true story from Chris Medina (American Idol)




Salam and happy Saturday guys!

Sitting alone at home on weekend gave me so much pleasure in doing so much things. i found my new habit which i used to chase from any unpleasing things regarding my studies, personal matters etc. when it comes to the time which i have to screw up things, love would be the first one, ever. for me, it is such a taboo issue which people always looking for the answer. whatever it is, life is uncertain. today you may be loved, but it will not be the same as yesterday. here is the true story which really make me touched. one would willingly to sacrifice his carrier,time, space etc for someone he cares. this is how love should be...



Chris auditioned, performing The Script’s “Breakeven,” and he brought along his beloved fiancee, Juliana Ramos, who is confined to a wheelchair following a tragic car accident. Today, Access Hollywood has new details about this emotional story.

Chris, an aspiring singer, said he fell in love with Juliana the first moment he saw her and the two became engaged in the coffee shop she worked in, in 2007.

They had planned to wed two years after getting engaged, but shortly before they could walk down the aisle, Juliana suffered a brain injury in a tragic car accident. On the exact day they were supposed to get married, Chris shared a song he wrote for his ladylove on Facebook.


During the interview in MTV News, Medina said "I just know that there's people out there who kind of naturally see the bad in every situation, and, to be completely honest, I think at one point in my life, I might have been one of those people," he explained. "But I felt like in this specific situation, when they asked, 'Can we do a story on you and your situation?' The first thing I did was, 'I don't think I want to do that. I'm a little nervous about it. I'm afraid there's going to be people who are going to be saying bad things.'


"Brain injuries just scoop the life out of you. but that doesn't necessarily mean you just give up all hope," Medina said. "She's my best friend, and I'm always going to be here for her.

Chris Medina has a real heart breaker of a story. After he got engaged, his fiancee, Juliana Ramos, got into a car accident in October 2009 and suffered serious brain damage. They were going to get married two months after the accident.

below is the song specially dedicated to his fiancee. you can see how honest is he in loving Juliana Ramos. people like me would be touched from the meaning of the lyric and he scene of their life and love story.

and this is the question which everyone should ask themselves when they are ready for love..




What kind of guy would I be if I walked out when she needed me the most?





Friday, March 4, 2011

The most typical face on the planet



National Geographic Magazine released a video clip, below, showing the most "typical" human face on the planet as part of its series on the human race called "Population 7 billion."

The researchers conclude that a male, 28-year-old Han Chinese man is the most typical person on the planet. There are 9 million of them.

The image on the video below is a composite of nearly 200,000 photos of men who fit that description.

Don't get used to the results, however. Within 20 years, the most typical person will reside in India.

You can check out the video below:



Wednesday, March 2, 2011

How To Say Good Bye?

The loss of someone is like that of a limb. Time may heal the anguish of the wound, but the loss cannot be repaired. It is the end of something simple and the beginning of everything else. Don’t cry because it’s over. Smile because it happened.

I’m torn between what was and what could be.

Sometimes you have to let go of the one you love to find out if there is really something there, because every goodbye makes the next hello closer. Being strong sometimes means being able to let go.

May you always have walls for the winds, a roof for the rain, tea beside the fire, laughter to cheer you, those you love near you, and all your heart might desire.

You are searching...
For things that don't exist; I mean beginnings.
Ends and beginnings, there are no such things.
There are only middles...

The reason it hurts so much to separate is because our souls are connected. Maybe they always have been and will be. Maybe we've lived a thousand lives before this one, and in each of them we've found each other..


goodbye is giving a space for you & your love one to think if your really meant for each other & its not the end of one relationship but it will open one door for your friendship. and start all over again if you still love one another.i don't think that goodbye is the hardest part, for me its when he/she does not say it but mean it..


It hurts…

Ever has it been that love knows not its own depth until the hour of separation.
Kahlil Gibran










Wednesday, February 23, 2011

cankered?

Pertama, bagaimana perasaan anda jika orang yang anda kenal datang kepada anda dan bertanya tentang perasaan anda terhadap dia?

jawapan saya: kita tunggu dan lihat sejauh mana perasaan itu mampu pergi...

kedua, bila kawan anda jatuh cinta dengan bekas kekasih anda, anda rasa macam mana?

jawapan saya: tak rasa apa-apa pun, malah geli hati dan rasa seperti mahu gelak guling-guling.
tak payah buang masa jatuh cinta dengan beliau. itu salah satu usaha yang tidak berbaloi.

ketiga, kawan anda itu bertanya lagi bagaimana sejarah silam anda dengan bekas kekasih anda?

jawapan saya: kalau mati itu perkara yang paling sakit di dunia, saya lagi rela mati dari bersama orang yang takda hati perut seperti dia. tak ada apa-apa yang perlu dikesalkan dengan orang seperti dia. rupa pun ala kadar, harta pun tak ada, tak perlu bongkak dan bercakap besar.

keempat, kawan anda tanya lagi, kalau dia bercinta dengan bekas kekasih anda, anda cemburu tak?

jawapan saya: cemburu? tidak sama sekali. malah saya rasa meluat dah tidak ambik peduli walau sedikit pun.

Soalan terakhir: anda sayang dia lagi? masih meletakkan harapan untuk dia kembali?

jawapan saya: tak sama sekali. bagi saya itu sekadar kisah lama. dah boleh masuk dalam tong sampah...
sebelum update, nak cari bulu ayam kejap..dah bersawang rasanya blog aku ni..

dah lama tak update any latest entry. ingatkan bila dah masok part 6 ni sume kerja macam mudah sebab tak banyak subject, tapi sebaliknya pulak. ditambah dengan kerja2 luar, jadi serabot kepala. nak update pon otak jadi blank sebab terlalu banyak dalam kepala ni...

alkisahnya, bulan kedua untuk tahun ni sangat mencabar. kadang2 rasa macam nak rebah je. bukan mudah nak dapatkan segulung ijazah! ibarat orang mendaki gunung, tersalah langkah, ke gaung jawapnya.

aku harap aku masih lagi berada di laluan yang benar untuk mencapai apa yang aku cari sekian lama...

sedar tak sedar dah 16 tahun bergelar pelajar! macam2 dugaan hidop dan pelbagai ragam manusia yang aku jumpe..

ini je la ringkasan yang aku dapat simpulkan buat beberapa minggu ini...


SOUL GARDEN! RM 118 UNTUK MAKAN TENGAHARI 3 ORANG. 
MEMANG MURAH DAN PECAH PERUT!!







PEMBANTU PENYELIDIK BAGI PILIHANRAYA KECIL DUN N.05, TENANG, JOHOR BHARU DAN DUN N.27 MERLIMAU, MELAKA 





PETUGAS BAGI PILIHANRAYA FAKULTI (BASS) BAGI SESSI 2011/2012



KENDURI TAHLIL  19/02/11


rutin harian untuk ke kelas! penat!!




 



dapat baby baru!! si capik namanya
sebab kaki die lumpuh kene langgar motor!




wajah kesayangan hamba...

 


dan juga sidia...
semoga ketemu lagi..kau sentiasa dihati..
tak reti nak jiwang2 la skang ni



sedetik lebih...
hari2 jumpa pun tak mengapa, rasa indah!!