I AM STRONG ENOUGH

BUT IT DOESN'T MEAN I CAN'T CRY AT ALL

Friday, July 30, 2010

Sebulan = 32 Hari

While I’m writing this entry, I feel so edgy with myself for the stuff happened lately. Too much things occurred as a result of uncertainties. Hmm, I thought it will be alright as I took so many means for that, but it doesn’t work at all. I don’t get the answer for that. Things happened surprisingly at the moment of truth. I got a lot of anecdotes to share here...


Calling from KP – Miss Kay

For the whole week gave me so much worried as my coordinator program asked me to meet her personally. I don’t know what actually she wants to tell me, but she gave me so much inklings for that.

Firstly, she told me that it is all about me and my study. "ko jangan banyak sengih sangat...tu je aku nak pesan". And for the second time I met her companied by my friends, she reluctant to discuss further and she told me “ kau rasa kau ada buat salah tak?’’. I always kept thinking what actually she wants to tell me. is it all about my study? Hmm I have no idea for that.


Calling from kedah – En Mahadir Ladisma

I received a phone call from my ex-KP told me about the future lecturer-wanna-be. Hmm he told me to study well and get a good result soon. He put so much hopes on me regarding my study and always reminds me that I will be apart of them soon. katanya “ berjuang untuk anak bangsa”. Entahlah, layak ke saya nak jadi lecturer ni? Belajar pun main2 je. tak pernah nak focus.


Langgar dan Lari

Dalam seminggu ni, rasa tak sedap hati je. Ada je perkara yang membuatkan saya rasa tak selesa saban hari. Bila dah terlalu banyak berfikir, sampai rasa terawang awangan pulak. Just imagine, bawak motor dengan keadaan yang berhati- hati masih lagi melanggar orang. Dah langgar lari pulak tu. Tapi takda la teruk mana pun, it sound ghastly, but it didn’t actually. Alkisahnya, sambil bawak motor, sambil berangan. Tau2 ja tayar depan dah cium bontot Swift. Nasib baiklah tak teruk mana, lepas tu terus je cabot. Nak tunggu? Harus la melayang duit PT yang x berapa nak cukup tu.


Forgive and forget

Kalau dulu, saya ni seorang yang pemaaf. Tak kisah lah apa sekalipun yang orang cuba lakukan untuk menyakitkan hati, sedaya upaya saya akan lupakan. It doesn’t matter how hurt it is, I always trying to be so humble in giving people some forgiveness. But currently I am changing my psyche not to be so silly to forget the things done as I suffer too much. I leave it to god to decide then. I do believe in KARMA. Like Justin Timberlake’s song; what goes around, comes around, what you give, you get it back dude.


Hmm To Whom It May Concern, I will never ever forgive you for what you have done to me! You make a fool of everyone. Saya tak akan berputus asa walau sekecil zarah sekalipun untuk berdoa pada yang Diatas sana untuk memberikan sedikit demi sedikit pembalasannya walaupun saya sedari apa yang saya lakukan itu kadang-kala melanggar etika diri. But, sampai bila? I think this is the time for me to shelter my self-interest to be respected by others. Just wait and see what will happen soon.


Jari Kecil

I still remember about the Pakcik I met In Melaka Central yesterday while queuing for the bus ticket. That pakcik is actually the bus conductor who asked me to show him my fingers. Emm, it took seconds for me to do so, in my mind, I assume that pakcik wanna make something eerie on me. “ entah2 dia ni nak pukau aku rasanya” haha its funny.

Then I showed him my sweet fingers :p . Suddenly he told me something unexpected. Kamu ni anak bongsu kan? Kamu ada 3 adik beradik? Kamu seorang je lelaki? Hah haruslah saya tekejut sedikit beruk disitu. How do you know? Dia kata ada lah…kuasa tuhan nak. It awesome pakcik! Semua yang dia teka tepat2 belaka. Dan tiba2, dia berkata tentang sesuatu yang membuatkan saya so eager to listen. Anak, kamu ni ada masalah dalaman bukan? Kamu ni kat luar Nampak macam okay, tapi kamu ada masalah hati. Kamu ni berduka dah terlalu lama ni. Jari2 kamu ni menceritakan segalanya pada pakcik. Anak mata kamu juga menunjukkan sakit dalaman kamu.

Mulanya saya tak berapa yakin dengan pakcik ni, tapi bila dah mampu untuk teka nama saya siap berbintikan ibu (nama bila sudah mati), dan meneka tarikh lahir saya dengan tepat, maka saya pun meletakkan sedikit kepercayaan kepada dia

Saya masih tercengang. Pakcik ni dukun ke apa? Serba serbi dia tahu ni. Dengan ringkas saya jawab ya. Kalau nak tipu pon macam tak ada gunanya, sebab memang dia tahu jawapan tu. Anak jangan terkejut kalau pakcik boleh teka dengan betul siapa yang buatkan anak ni sakit. Dengan sepantas kilat saya potong kata2 dia sebab saya sendiri taknak dia cakap apa2 yang tak perlu. Haha, pakcik memang hebat. Dan selepas itu, dia mintak my cell phone number and he told me that he will give me a call when he got time for that.

Apa kene mengena dengan Jari Kecil?

Sebab dia saved my number and named it as Jari kecil. You are so amusing pakcik! Salute on you!


Mungkin benar apa yang pakcik tu cuba nak sampaikan pada saya, yang sebenarnya saya masih sakit.

Sakit yang masih parah dihati…


video

Aku Sakit by Wali Band

Wednesday, July 28, 2010

...

I am tomorrow, or some future day for what I establish today.
I am today what I established yesterday or some previous day.
If you fell down yesterday, stand up today...

:-)

Tuesday, July 27, 2010

Calling from KP

pagi semalam, my coordinator program, Miss Kay asked me to meet her personally as soon as possible.

she said,

" this is the serious matter about you Yau"!! do come to my room okay..

"ko jangan banyak sengih sangat...tu je aku nak pesan"

aku jadi blurr...ape la die nak cakap, huh sampai skang aku tak pi jumpa die lagi...

::takut punya pasal::

ngee~

Monday, July 26, 2010

perhaps...perhaps....perhaps...

You won't admit you love me.
And so how am I ever to know?
You only tell me
perhaps, perhaps, perhaps.


A million times I've asked you,
and then I ask you over again,
you only answer
perhaps, perhaps, perhaps.


If you can't make your mind up,
we'll never get started.
And I don't want to wind up
being parted, broken-hearted.


So if you really love me,

say yes.
But if you don't, dear, confess.

And please don't tell me
perhaps, perhaps, perhaps.


If you can't make your mind up,
we'll never get started.
And I don't want to wind up
being parted, broken-hearted.
So if you really love me,
say yes.

But if you don't, dear, confess.
And please don't tell me
perhaps, perhaps, perhaps,
perhaps, perhaps, perhaps,
perhaps,
perhaps,
per………….haps

Sunday, July 25, 2010

dah pesan dah,,,


Air diangkut di dalam timba,
Menyiram bunga tanam merata,
Usah diikut rasanya hiba,
Rindu tak terubat dek airmata.


::kar::

Friday, July 23, 2010

censure!!!

No one could understand the pain inside when i miss you.. no one!!

it become worst when i know u belongs to someone else...
you say you leave me for a reason, you wanna change,
but you didn't...you are still the same..
the same you who's still in that fucking thrill.

its ok then, you wanna make others endure by the undone puzzle created by your delude...

one thing for sure, don't pull the wool over somebody's eyes... it is yours!!

If you mess up, fess up!!

Instead of being bogged down in the blame game, you start getting back on track. You start getting back in gear. You start making good things happen. And start living the life you desire.

but you are incapable for that...

why?

because you never realize the difference between love and be loved for uncertain mind...

heh...

Thursday, July 22, 2010

Do you still remember?

It was two month I kept isolating myself and be alive in the dark side. I disregard everything surrounding me. And for this dawn, I woke up late and missed about two classes. Huh suddenly I am so eager to look into the old messages in my cell phone and found this particular statement in my outbox. And it makes me upset the whole day…huh



hi,
i just want to say that i'm sorry.
i know that i always make you cry because of me,
i dont mean to hurt you and your feelings,
i already promise that i will never ever let you go,
i love you so much Daus...

27 december 2009
1:43 Am



::i know you love me enough to let me go::


Wednesday, July 21, 2010

Potensi Diri

bila bercakap soal hati yang terluka, ia berkaitan satu perkara shaja. bagi si mangsa yang berada dalam situasi macam nie ... mereka takut untuk mencari cinta yang lain .. sebab takut tidak di terima ....


atau dalam erti kata lain .... mereka TIDAK DAPAT MELIHAT dan SEDAR akan potensi diri mereka sendiri ... kalau kita tengok bintang AF atau bintang RTM ... kita cakap macam nie lah ... "boleh pergi jauh lagi nie ... "


tapi kalau dalam soal cinta ... kita biasa akan cakap ... sudah la tu.. ko boleh dapat lebih baik lagi lah!!!"


cuba tanya diri sendiri, siapa yang pernah terfikir tentang potensi cinta anda sendiri? .... atau adakah anda sudah menganggap…what you have is good enough? .... dan tahukah level mana kita berada di dalam memilih untuk bercinta dengan siapa? …atau untuk berkahwin dengan orang yang macamana?


rasanya ramai yang tak pernah tanya soalan ini pada diri sendiri ... yang kebanyakkan tahu ... main belasah aje...


atau mungkin korang rasa korang tahu ... korang rasa he or she is good enough. BUT, if you tak happy or if you selalu je bermasalah dengan dia.... MALAH jika both of you susah .... even untuk berkomunikasi, tak boleh nak berterus-terang, sentiasa hidup menipu…Well, there’s must be something wrong with your relationship... BETUL TAK??


TAPI KEBANYAKKAN DARI KITA akan teruskan juga ... sebab apa?? SEBAB KITA RASA DIA DAH JADI TERBAIK UNTUK KITA ... Walhal…yang sebenarnya, kita boleh memiliki pasangan yang lebih baik daripada dia lagi!


korang gie lepak kat memana or tengok kekawan korang yang ada couple ... ada tue teraniaya dengan pasangan nya yang menyeksa mereka fizikal dan mental.... dan jangan terperanjat ... most of the time pun kita juga selalu melihat pasangan yang tidak layak pun untuk dia.....!!


some of them pula kerana rasa rendah diri lalu hanya memilih ala kadar sahaja.... sedangkan dia layak untuk mendapat pasangan yang lebih baik.


ada juga yang berkata .... "Ishh…pasal apa lah dia masih dengan dia tu, sedangkan dia tak happy… sedangkan dia kena pukul… hidup melarat… ishh why la? Sedangkan dia berpelajaran… berkerjaya tinggi… tapi dihina, eeiihh, macam dah tak ada orang lain!"


JAWAPAN dia senang aje... "DIA TIDAK SEDAR AKAN POTENSI CINTA DALAM DIRI SENDIRI!" (same goes to me..ngee~)

kadang-kadang... orang yang kita gila-gilakan tu, sebenarnya, tak layak pun untuk kita. We can get better! ... dan kadang-kadang yang tolak cinta kita itu pun sebenarnya, tidak punya keyakinan untuk memiliki kita, malah segan dan takut kehilangan kita…lalu menolak cinta kita.....


ada plak yang rasa diri sendiri kekurangan ... hanya kerana kita tidak sedar akan potensi diri kita untuk bercinta dengan sesiapa....


ambil lagi pendekatan yang mudah .... TIDAK semestinya dia kaya OR tidak kaya OR sederhana, dia boleh bahagiakan anda. TIDAK semestinya dia lawa OR cantik OR hensem OR tak lawa, tak cantik OR sederhana OR WHATEVER…lalu dia boleh bahagiakan anda…


SEBALIKNYA ..... yang boleh bahagiakan anda adalah yang MAHU membahagiakan anda, yang BERUSAHA untuk membahagiakan perhubungan anda berdua, yang BERUBAH dari masa ke semasa demi masa depan yang cemerlang for both of you, TIDAK KIRA…kaya atau miskin, tua atau muda, hensem atau tidak, cantik atau buruk, hitam atau putih…NO!


yang dikira adalah kemahuan dia, usaha dia, the effort to change to make the relationship better, the needs and hunger for happiness! Itu yang dikira....


so bangun dari mimpi indah yang anda cipta sendiri .... jangan fikir anda sudah cukup dengan siapa yang anda ada jika anda tidak berpuas hati atau tidak bahagia bersamanya, think back…dan cuba sedari “Apakah tahap potensi diri aku dalam cinta sebenarnya? Dan siapakah yang benar-benar layak untuk aku?”


p/s: entry kali ini diambil dari sebuah blog (dengan IZIN tuan empunya) yang memaparkan kisah cinta, aku sekadar berkongsi kerana ia serba sedikit berkaitan dengan diri dan kisah cinta aku...


::Dan kerana aku masih lagi tidak sedar akan potensi diri untuk bercinta, aku masih sakit kerana cinta lama::

Sunday, July 18, 2010

your call...

Menunggu panggilan kau membuatkan aku sakit, marah
katakan yang aku terlalu terdesak untuk mendengar suara kau,
mendengar lagu yang kita pernah nyanyikan bersama,
adakah kau masih ingat,
rama-rama, diawal musim,
ia bermain berkali-kali sepertimana kita pernah bertemu,

kerana aku telah dilahirkan untuk memberitahu bahawa aku mencintai kau
aku menjadi sakit dengan apa yang aku buat, untuk menjadikan kau milikku
bersama aku untuk malam ini


dan aku menjadi terlalu bosan keseorangan
dan aku tahu segala yang kau mahukan bukanlah segala yang kau ada

i miss you!
yes you!
its you!
k.a.r

Thursday, July 15, 2010

have you ever wonder?

haha i think its too late for me to post this entry, but it doesn't matter. i'm quite interested in finding the reasons why people use that Paul, the "oracle sotong" to predict who will win in every matches for World Cup tournament. here is the motive why they do so...



It is not the prediction actually, it is all about the PAVLOVIAN reaction in each time he wants to eat! Paul will move to the RIGHT when it get hunger and looking for food. The real master predictor is must be the dude who placed the plexiglass encased flags into position!

there's nothing to do with this sutun

heh... :-)

Monday, July 12, 2010

Todays's quote!!

There are people who,instead of listening to what is being said to them, are already listening to what
they are going to say themselves.



If you hate a person, you hate something in him that is part of yourself.

WHAT IS NOT PART OF OURSELVES DOES NOT DISTURB US!!!




Thursday, July 8, 2010

Aku Dia dan Kamu

kamu: aku dah lama nak bagitau kau yang aku sayangkan kau, sejak dari aku mula kenal kau

aku: terdiam untuk beberapa ketika...

kamu: napa kau diam? salah ke apa yang aku cakap tadi?

aku: entah la, xtau nak cakap camna.. bagi aku, semua tu tipu helah je. sekadar nak sedapkan hati aku kan?

kamu: la napa camtu pulak? napa susah sangat kau nak percaya apa yang aku cakap tentang perasaan aku pada kau?

aku: entah la, dulu ada jugak orang cakap macam tu kat aku, tapi sayang tu hanya sekejap je, bile dah go through the relationship, die berubah. why should i put trust on you?

kamu: napa kau nak samakan aku dengan dia? aku bukan orang yang x pegang pada janji...

aku: die pon kata macam tu jugak...at last, aku yang sakit sebab bagi cinta kat dia..

kamu: abih tu ko nak aku buat ape supaya kau percaya dengan kata2 aku..?

aku: xda pape, aku xnak ada apa2 hubungan dengan sapa2 buat masa ni, aku masih sakit kerana cinta lama. dalam hati aku, biar aku hidup dalam dunia aku sendiri. aku xnak bagi cinta dan sayang aku pada sapa2 lagi sebab apa yang aku pernah bagi, sikit pon dia x hargai...

kamu: xkan la sebab kisah lama sampai nak tutup pintu hati? bagi la peluang tu untuk rasa disayangi dan dicintai oleh orang yang betul2 hargai kau...



aku: x mungkin dan x akan...buat apa? untuk aku rasa sakit lagi? untuk aku bersedih setelah hati kau berubah? supaya aku merasa sengsara tu lagi perit dari apa yang aku rasa skarang ni?

kamu: sampai bila kau nak tutup pintu hati kau tu?

aku: sampai bila2..aku x rasa cinta mampu membahagiakan aku..tolong lah, jangan persoalkan pada aku tentang cinta. aku sakit kerana cinta! aku masih rasa tersiksa atas dengan apa yang berlaku. aku x mintak untuk balasan, aku cuma mintak untuk rasa dihargai...

kamu: apa dia dah buat kat kau sampai ko berkeras hati ni?


aku: at first dia ambik aku, sayang aku, bila dia dah puas, dia buang aku macam sampah, terkial2 aku cari diri aku sendiri tanpa dia...

kamu: wtf! asal kejam sangat?

aku: i reserve my comment for that. what to do, people change la..sebab tu aku xnak ada apa2 hubungan cinta lagi...aku x kisah walaupun aku kesumyian, memilih sakit kerana aku tahu sakit itu yang akan ajar aku untuk menjadi kuat...

kamu: xpe la, aku akan tunggu kau walau lama mana skali pun...




i would like to make an apology for those concerned. i know it was my mistakes for hurting people when i said there is no space for my broken heart to accepts anybody. i know, am not good enough, ain't a good lover. as an ordinary people, i have my own reasons for not taking part when it comes to LOVE. If you really want me, just wait for the right tick! now is not the time... i hope you understand my situation. healing takes time...

Friday, July 2, 2010

Sigh~

Staying at home without any activity makes me become bored. supposedly i have to pack all the stuffs and going back to Melaka by tomorrow because the class will begin soon, but i changed my plan suddenly. while waiting for the buss to pick me up to go to Langkawi, i wrote this as it come to my mind that nothing will be last as people never appreciate what they hold.



You know the situation, you give your heart, mind, body and spirit to another, hoping that they will treat you the way that you feel that you deserve. But they never do. Instead, you get the scraps. They love you just enough to keep themselves happy and you keep waiting for more.
Only one day you wake up and decide that you want to make yourself happy. You take back your love and give it to yourself.



And now that person wants you bad. Only your feelings have genuinely changed. You begin to wonder what was wrong with you for being so giving to someone so selfish. You even thank your lucky stars that that person didn't do right because now you are free to be happy, even if it means being alone.

So why do those people act like you have done something WRONG by moving on? They obviously didn't appreciate you when you were offering yourself. Is their "love" even true? Or is it the rantings of a sore loser that realizes that his or her chance is gone?


Langkawi... wait for me..Justify Full