I AM STRONG ENOUGH

BUT IT DOESN'T MEAN I CAN'T CRY AT ALL

Thursday, July 8, 2010

Aku Dia dan Kamu

kamu: aku dah lama nak bagitau kau yang aku sayangkan kau, sejak dari aku mula kenal kau

aku: terdiam untuk beberapa ketika...

kamu: napa kau diam? salah ke apa yang aku cakap tadi?

aku: entah la, xtau nak cakap camna.. bagi aku, semua tu tipu helah je. sekadar nak sedapkan hati aku kan?

kamu: la napa camtu pulak? napa susah sangat kau nak percaya apa yang aku cakap tentang perasaan aku pada kau?

aku: entah la, dulu ada jugak orang cakap macam tu kat aku, tapi sayang tu hanya sekejap je, bile dah go through the relationship, die berubah. why should i put trust on you?

kamu: napa kau nak samakan aku dengan dia? aku bukan orang yang x pegang pada janji...

aku: die pon kata macam tu jugak...at last, aku yang sakit sebab bagi cinta kat dia..

kamu: abih tu ko nak aku buat ape supaya kau percaya dengan kata2 aku..?

aku: xda pape, aku xnak ada apa2 hubungan dengan sapa2 buat masa ni, aku masih sakit kerana cinta lama. dalam hati aku, biar aku hidup dalam dunia aku sendiri. aku xnak bagi cinta dan sayang aku pada sapa2 lagi sebab apa yang aku pernah bagi, sikit pon dia x hargai...

kamu: xkan la sebab kisah lama sampai nak tutup pintu hati? bagi la peluang tu untuk rasa disayangi dan dicintai oleh orang yang betul2 hargai kau...



aku: x mungkin dan x akan...buat apa? untuk aku rasa sakit lagi? untuk aku bersedih setelah hati kau berubah? supaya aku merasa sengsara tu lagi perit dari apa yang aku rasa skarang ni?

kamu: sampai bila kau nak tutup pintu hati kau tu?

aku: sampai bila2..aku x rasa cinta mampu membahagiakan aku..tolong lah, jangan persoalkan pada aku tentang cinta. aku sakit kerana cinta! aku masih rasa tersiksa atas dengan apa yang berlaku. aku x mintak untuk balasan, aku cuma mintak untuk rasa dihargai...

kamu: apa dia dah buat kat kau sampai ko berkeras hati ni?


aku: at first dia ambik aku, sayang aku, bila dia dah puas, dia buang aku macam sampah, terkial2 aku cari diri aku sendiri tanpa dia...

kamu: wtf! asal kejam sangat?

aku: i reserve my comment for that. what to do, people change la..sebab tu aku xnak ada apa2 hubungan cinta lagi...aku x kisah walaupun aku kesumyian, memilih sakit kerana aku tahu sakit itu yang akan ajar aku untuk menjadi kuat...

kamu: xpe la, aku akan tunggu kau walau lama mana skali pun...




i would like to make an apology for those concerned. i know it was my mistakes for hurting people when i said there is no space for my broken heart to accepts anybody. i know, am not good enough, ain't a good lover. as an ordinary people, i have my own reasons for not taking part when it comes to LOVE. If you really want me, just wait for the right tick! now is not the time... i hope you understand my situation. healing takes time...

4 comments:

iszieylyanziy said...

nape tutup hati untuk org lain,,nape xmo bg pluang org lain utk ubati luke lame???its hurt u know,,huhu,,apa pon,,its up to u,,aslkan kamu bhgia,,

Ahmad Firdaus @ Yau said...

xtau la...penat da kot bercinta (walaupon baru sekali)..aha sakit dihati xde sape yg tau...ngee~

Pogy said...

story dri hati..hmm.. suka bca.. sgt ikhlas.. cinta bila disakiti memg susuh diubati..

Ahmad Firdaus @ Yau said...

pogy ni true story..agak la, memang susah nak diubati pon..xde ubat...adoi..seksa gile...