I AM STRONG ENOUGH

BUT IT DOESN'T MEAN I CAN'T CRY AT ALL

Tuesday, September 28, 2010

Ianya Tentang Tekanan


entah kenapa, hari2 yang berlalu semakin menekan perasaan. kadang kala penat dengan keadaan sekeliling yang membelenggu. mungkin peritnya tidak akan sama seperti mata yang melihat. bahu yang memikul ini sudah tidak larat dan semakin rebah.

biarpun air mata yang menjadi penyedap dihati, apakan daya, tak semuanya berlalu pergi.

yang utamanya, pelajaran semakin terganggu. ya, sedikit pun saya tidak tumpukan padanya. walau banyak manapun kerja, ianya diabaikan dengan tiada rasa tanggungjawab pada diri sendiri. saya sungguh tertekan kerana hanya beberapa minggu sahaja final exam akan berlansung.

my eldest sister, she's warded early in this morning due to the virus which infected her eyes. last week she got fever, after a few days, her eyes become blur and yet it become chronic. there is a virus in her blood. i don't know how to explain this thing.i do hope that she will get well soon.

my second sister getting married another next two weeks. this is the first time event for our family. i pity my mum as she has to do everything by her own. she called me last night and suddenly she's crying for the unexpected things happen just because of my fucking dad who reluctant to give his cooperation. i wish i could be by my mum's side as she need a shoulder to cry on but i was unable to do that because i have a lot of commitments here regarding my study. yes, its keeping me depressed!

then, is about the practical training. i have sent lot of applications to many companies around KL last month. and the result make me so frustrated. many of them reluctant to accept us just because of the period for the practical is only five weeks. they are looking for the candidate who gonna stay in their company for at least minimum ten weeks.

due to the hyper stress lately, there was an internal bleeding on my right ears. i went to the clinic to get the medicine and the doctor told me that i need an ample time to relieve the stress. i got one week leave but still, i have to attend classes as there are lots of thing need to cover up.

and the time i posting this entry, i wasn't sleep for two days. i don't have an appetite for my meals. my weight decreased rapidly as compared to the last two weeks. at the moment, my weight is only 56 Kg. it takes 4 kg burnt just like the pieces left.

i don't know why this time is so thorny for me to face it. I AM SO TIRED. I TIRED OF THINKING. so tired...

i need someone to cry on, to share the pain inside. i need shoulder because i couldn't bear it alone...

i really need a hug


Rebah...

Monday, September 27, 2010

Are we given a choice?

It's really painful.. Indeed... cuts like a knife...

When you have this feeling.. But you can't run away from it.. You can't say no to what you need.. You can't say yes for what you refuse... You just don't have the choice.. But to be standing still..

Waiting for the things to come.. Or to leave.. As you never knew which one you really need... And which one is best for you..

And you will start to count every single moment you spent for this loneliness, and the pain you suffered for this unbelievable lies in your head, and the joy you have sacrificed for uncertainties you choose...

But that's life... And yet we still alive... With our own choice.. Because we're chosen not to have choice, and by choice we just let it happen...

Till our last breath... Maybe...

::Me::
::SAS::

Wednesday, September 22, 2010

Just you!

Life is complicated – If YOU say so!!
Life is easy – If YOU say so!!

Love is like War – Easy come, hard to let go!!

I learned three main things about life;

1. If you are arrogant – more people will like you!!
2. If you are kind – people take advantage of you!!
3. If you love someone – people play games with you!!

Therefore always play your safety zone – first and foremost to protect your own feeling, cause in the end you will end up getting hurt…

Life is too short to be bitter, and hat rage belongs to the past. If you can’t move on or put things behind you, you will never recover, and your heart will be lost until you find yourself again.

Sometimes we have to kick our friend’s ass for them to wake up!! Sometimes we have to realize rejection is not the end of the world, but an opening to being accepted by someone more unique.

People love us for who we are, we are funny, creative, crazy, outrageous, lively, bold & beautiful. don’t let it change by being arrogant.!

As for all of the Stuck up and arrogant guys/girls out there!! If you are that type of people, because you have a great body or good looks, you got it all wrong. In the end you will get old and looks don’t matter that much anymore. Be humble when you should, and strong when you have too!!

Look yourself in the mirror and see your soul, not the appearance, then if you see a beautiful soul, then you got it right!!

Tuesday, September 21, 2010

Thursday, September 16, 2010

before turn back to campus... i call this as a journey of hope

tak ada apa-apa yang istimewa untuk hari ini, ia hanya seperti semalam yang sedikit suram, sebanyak mendung. akan tetapi, ada satu perkara yang membuatkan aku rasa ia seperti hari2 yang lalu yang pernah menyinari dunia yang penuh liku ini.

hari ini, tergerak hati untuk merasa udara KL yang kurang berkhasiat tu. yang sebenarnya tak ada idea untuk kemana2 pun. bangun saja dari tidur, terus membelek handphone yang sudah sekian lama membisu, macam tak hidup pun ada. biasalah, dah jadi solo ni, handphone pun macam dah tak penting lagi. dan selepas itu, ada pula seorang kawan ni ajak teman dia ke beberapa destinasi yang tidak tahu atas dasar apa mahu kesitu



jejak yang pertama, ikutkan saya kemahuan dia, belikan tiket Light Railway Transit (LRT) untuk ke satu destinasi yang agak mencabar. stesen KAMPUNG BARU. ahh, sakitnya telinga dengar nama tempat ni. mungkin ada sejarah tersendiri. bila saja tiba disitu, si kawan pun mulalah bercerita tentang perihal nostalgianya. pabila dia mula saja bercerita, fantasiku mulai kembali ke sejarah lampau. ini bukan cerita sejarah kampung baru.! walhal, ia berkisar tentang perjalanan sebuah cinta. aku mula mendengar dengan teliti bait2 kata darinya. disitulah detik bermulanya kisah si kawan dengan temannya terdahulu.


jejak yang kedua, aku menemani dia dan terus menaiki escalator untuk keluar dari tempat yang penuh sejarah tu, bertenggek pula di hentian teksi sebelah atas. aku makin pelik, apa la budak ni nak buat melepak tempat macam ni. dan disitu jugalah dia mula bercerita tentang perkara sebenar. dan disitu juga dia pernah bermalam ditemani hujan lebat, nyamuk dan embun pagi. bila dia mula bersuara, aku mula memahami mengapa dia mengajak aku kesitu. katanya, mungkin rindu yang datang sekali sekali. aku biarkan lagi dia bercerita, kata dia, disitulah dia benar2 memahami bagaimana dirinya tidak dihargai. yang pada mulanya disayang, dan akhirnya dibuang. begitu kecewa rasanya pabila dia tidak di endahkan walau dia tidak tahu dimana harus dia lontarkan segala rasa hiba.


jejak ketiga, KLCC! ahh paling tak suka pergi tempat ni, penuh dengan warga2 seberang yang berkeliaran macam ada pesta je. nak jalan pun rasa macam tak selamat. hmm, sampai je situ, tempat yang dituju, pintu masuk berhadapan air pancut berirama. kira2 area Dome. dan dia mula bercerita kembali, bahawa disitulah bermula segalanya. si kawan ni begitu ghairah bercerita sampaikan tak perasan yang pada masa itu hampir menyinggah waktu siang. aku pun setia mendengar.



jejak keempat, taman tasik titiwangsa. ahh bosannya.. tapi aku layankan saja kehendak kawan yang sorang ni. lagipun kalau duduk kat rumah tak tau nak buat apa. di tasik itu, katanya pernah dia dan juga seseorang bersama. berjogging bersama, lepak2 dan macam2 la..penat jugak dengar. layankan saja.



jejak kelima. tak cukup area kl, sampai ke PD dia bawak. bayangkan, dalam masa satu hari, pergi ke beberapa tempat dengan secara spontan tanpa ada apa2 perancangan. hah, dibawanya aku oleh si kawan ni tadi ke teluk kemang. adoi, tempat apakah ini? si kawan menjawab. di situ jugalah mereka pernah bersama dahulu. aku cuma ya kan saja. tempat yang sangat tenang. dan aku juga kira beruntung sebab setibanya disitu, matahari mula melabuh tirai. sangat cantik permandangan. teringat pulak pada seseorang. ah tidak.!




jejak keenam, balik pula ke KL, ingatkan dah tutup cerita, rupanya ada lagi. singgah pula stesen bas dato' keramat near to Damai. dia minta aku temankan duduk sebentar sambil makan aiskrim. part ni yang paling best. aku melantak je. orang belanja. ngee..

and for the last si kawan ni mengajak temankan dia berkaraoke. tempatnya, wangsa walk, wangsa maju. dah aku ni jenis x reti nak nyanyi, suara macam katak kepit, tunggang terbalik jadinya tempat tuh. lantaklah, aku layankan saya feeling dalam bilik tu.

sebelum dia menghantar aku balik, ditunjukkan sesuatu pada aku. lantas perkataan "bodoh" yang aku tujukan pada dia. tak perlu berbuat yang demikian. jangan menyakiti diri sendiri, sayanglah diri sendiri sebelum sayang orang lain. dan dia pula hanya berkata, "biar sakit dimata, jangan sakit dihati, sakit dimata ada ubatnya, sakit dihati terus merana". aku hanya diam tanda setuju.

itulah kisahnya cerita aku dan kawan aku dihari ini, 16 september menjadi saksi...



::dan hatiku adalah teman yang paling rapat bagiku::





Wednesday, September 15, 2010

A Hidden Love

for some people, the best way of telling others about the feeling inside is just to admit and confess to the person you love. then, is up to the person either to accept or just to ignore it. love, the greatest feeling that ever occurred to the human being. it can be the medicine for some people or else it might be the painful thing in life time. holding a hidden love in ourselves such a greatest burden as we have no other means instead of keeping it silently without others knowledge.

love can be the reason why some people lose their wise mind and try to commit suicide. love can be something that is beyond our expectation. we willing to do the things which is out of our capabilities.


"a hidden love", is something that we kept in mind and we cannot express the feeling inside. it's painful right? even we keep saying that we hate that person, we can live in our own way without that person, but the reality is, we only see our loved ones and it is the only thing we could do. it is the sick part of our heart actually.there are so many words we cannot say. when we look into the person's eyes, maybe he/she will reject us and shelter all of our pride.

for me, there is way too much behind my smile that i can never show. knowing that the person i love too much taken by others. oh it such a fucker poignant, i never thought i would feel this way. i never thought i would cared. there is something in that smile that makes me stop and stare. i don't want to even risk it or even try for if that someone knew i felt this way, i would feel insecure and shy..

i still remember my brother' SAS quotation, "sometimes i just choose to get hurt and to be hurt because this hurtful will bring unexplainable strength at the end of it".

separuh jiwaku pergi, benar ku mencintaimu tapi tak begini,kau main hati dengan sadarmu, kau khianati hati ini, kau curangi aku, kau bilang tak pernah bahagia selama dengan aku like Anang say in his song. i should have listen to this song long before.

even till now, i put so muchhhhh hopes that the person which i call "a hidden love" could hold my hand and say I heart You.

You in my life
Will live eternally
I knew the first night we met
You were meant for me.

::that person is only the one and it was the first and the last love i have before::

adore you!!


Monday, September 13, 2010

Am i your friend?

For some people, friends are the most important thing in their life. I am making that sort of assumption is simply because me myself just cant find the one like yet. Or maybe i just can't in this lifetime. I technically met a few human beings i once thought could be labeled as friends. But you see? they shitted on me, and i even troubled my life and wasted my time helping them. I was there by the moment they needed me the most and surprisingly, they were not there when i need them. So by referring to the ancient description about friends, those people are not qualified to be labeled as friends. So to become a friend to your friend, you at first might need to be ready to shoulder the responsibilities and be ready to give your all in order to help and being there by the moment your friends needed you the most because you know exactly the feelings of being left all alone.

Back then when i was a kid, friends are the people i played around with. I was so small to understand what this one simple word means. But now, times and experiences finally matured me and helped me to completely understand the true meaning behind this one simple word and yet a very big matter to me now. For the past few years, i have been acting pretty happy and strong, but i actually don't. I lied to myself all this while and pretend like i am happy with my life even though i actually don't.

Up until now, i am still searching for a person or perhaps people that have the very same feelings that i have. Exhausted for friends and i have to admit that i am desperate for one.

Wednesday, September 8, 2010

Sinari Lebaran








Media Prima Berhad menerusi syarikat miliknya, TV3 memohon maaf kepada jutaan rakyat Malaysia atas penayangan iklan 'Sinari Lebaran' yang telah ditayangkan di saluran tv3 bagi menyemarakkan perayaan Aidilfitri bagi tahun 2010. Iklan yang mencetuskan kontroversi itu memaparkan seorang kanak-kanak menaiki beca terbang yang mirip kenderaan selalunya digunakan oleh Santa Claus ketika sambutan Hari Natal. Malahan ada juga beberapa babak yang memaparkan cahaya pelita keluar menerusi kelopak bunga, ini menunjukkan sambutan perayaan Deepavali yang dirayakan oleh masyarakat Hindu di Malaysia.

Iklan yang berdurasi kira-kira satu minit itu juga menunjukkan visual seorang kanak-kanak merentasi Menara Berkembar Petronas, jambatan Pulau Pinang dan Menara Condong yang terletak di Teluk Intan, Perak. Akibat daripada kritikan yang mencetuskan polimek yang luar biasa, pihak TV3 telah menarik balik tayangan iklan tersebut daripada disiarkan di TV3 dan pengumuman permohonan maaf itu akan dibuat di Buletin Utama TV3 malam ini.

Tuesday, September 7, 2010

bila tintong ( tajuk yang sesuai buat title lagu baru)

macam2 orang yang aku jumpa sejak kebelakangan ni. sengaja cari pasal. haha entah la. makin berkepak aku, makin teruja melihat dunia yang penuh dengan tipu daya manusia yang kadang kala boleh di consider sebagai manusia yang tak ada hati perut. kalau ada pon, pastinya hati dan perut yang macam bangkai. haha, sorry, harsh words seems expressing the tune of emotions here. ok abaikan sahaja yang baik2. nak bercakap yang buruk2 untuk seketika.

yang pertamanya, manusia yang suka sangat bermegah. entah apa yang dia nak megahkan tak taulah. tapi macam haprak je. asyik nak angkat diri sendiri yang dialah manusia yang paling hebat di muka bumi, padahal kat mulut je pandai bercakap. bila buat keje macam hampas. like the old folks say: "talk to walk"..for this kind of people, i will naturally put some hints just to show how i hate him/her. x rugi pon kalau kita xde kawan yang macam ni.

yang keduanya manusia yang terlalu hipokrit dan terlalu ego. yang kononnya dia adalah intan berlian yang begitu mahal harganya, tapi apakan daya, kalau jual kat kedai besi karat pon x laku. for this type of people, it is better to talk to ass rather than wasting your time just to have a leisure moment with this stinky beans!

yang ketiganya manusia yang muka macam lipas kudung, nak kata lidah bercabang ye jugak, nak kata muka tembok pon ye jugak. kira macam perfect package la. biawak macam ni memang bahaya. depan cakap macam nak terangkat bagai, tapi kalau kat belakang, hah ambik kau, sumpah seranah. huh bahaya orang macam ni. silap hari bulan kita boleh kene tanam hidup2 instead of back-stab others intentionally.

yang keempat pulak manusia yang tak sedar diri. yang ni paling aku geram. dah la tak abeh2 nak menyusahkan orang lain, lepas tu macam tak sedar diri pulak tuh. kau ingat kau tu superman? leh buat semua perkara.? cube guna otak sikit. ni tak, ade otak letak kat tumit. patot la sengal selalu. dah aku tolong macam2, then still nak mengada2 mintak itu ini. bila buat tak tau, tarik muka ngan aku. ouhh sungguh hina perangai yang sedemikian.

ok yang ni yang baik2 pulak. orang yang aku boleh katakan dia baik apabila dia sangat memahami kita walaupun dia tak mampu nak bagi apa2 yang berharga. cukuplah dengan sedikit perhatian walaupun kau sudah ada yang punya. kerana itu sahaja sudah cukup baik untuk kita merasa disayangi. hah aku sayang ko! sape? ko tau lah siapa diri kau.

yang keduanya, si mantan. ok yang ni xnak cakap apa2.. dia sudah bahagia~ aku rindu dia, oh tidak..aku cinta dia, mana mungkin dia rasa sebegitu, sangat nak melihat mukanya, sudah pasti dia tidak mahu bertemu! sudah ada yang punya. aku sedih sedikit cemburu. kau masih dalam ingatan..ok abaikan...

yang ketiganya, manusia yang selalu ingatkan aku tentang erti menjadi kuat. kuat macam mana tah? minum super power selalu? tongkat ali? uhh tidak sama sekali, kata2 dia yang sangat tajam dari segala ayat. buatkan aku rasa kuat. contoh yang baik disini, "hang jangan nangis2 kerap" hati kene kering der", "hang jangan dok cintan2 lagi, merana tak sudah hang ni, aku pulak yang terseksa sebab x larat nak layan hang". entah, dia sangat bagus memberi nasihat!

yang keempatnya, manusia yang sangat rapat walaupun bukan dikalangan ahli keluarga. sape lagi kalau bukan sahabat baik. dekat 5 tahun dah berkawan ni. luar dalam dah tau. ahakz, bahaya ni. tidak boleh elaborate banyak2. sume rahsia pecah nanti.

sudah habis update rasanya...

kejap2, ade lagi sikit. saya telah berjaya membuat kek batik untuk raya nanti. rasa yang sangat sedap! first time buat ni. penuh dengan cekelat. pasti dia suka(kalau macam dulu la) haha berangan lagi aku.

kebelakangan ni banyak pulak nombor2 yang tidak berapa kenal ajak date. entah siapalah mereka tu. gila ke ape x pasal2 nak ajak date. huh xmasok akal.

yang sebenarnya, waktu bila saya akan menggunakan ayat2 yang sedap untuk entry terbaru adalah apabila hati sayu. dan masa itulah ayat yang sedikit sorpan akan digunakan, but the rest, macam haprak (ni yang BEL lecturer slalu kate la)...haha


ok sikit lagi. dah bosan tahap gaban dok kat kl ni. serabot je dengan life yang terlalu entah apa2. kalau kat melaka, waktu cam gini mengadap buku sahaja. nak ajak keluar, semuanya menyibukkan diri. bosan!

dah hilang idea nak type apa. sebab kepala dah diserabotkan dengan lagu yang sedikit menyakitkan hati. mari layan

engkau tetap pergi, pergi meninggalkan daku sendiri..lalala




lagu yang tu mungkin tak berapa kene sangat dengan situasi...cube yang ini pulak...


i just want to close, where you can stay forever...lalalala




dah terlalu banyak merapu.. entry yang paling weird rasanya.
lantaklah, orang tak bace pon ape aku kisah..

rindu untuk berjalan diwaktu malam yang hujan, dan orang tersayang kat sebelah. dapat cium sebijik.

oh tidak, berangan lagi.

sudah yau.

nanti update lagi.

kau! aku rindu!

mesti ko sengih sinis bila tau aku rindu kau!

terima kasih.

Wednesday, September 1, 2010

First September

oh hati..
tolongglah berhenti dari meronta-ronta nak buat sesuatu yg bodoh.
pada mana awak tahu yang ia akan membawa kepada sakit hati..


oh hati..
kenapalah awak ni degil sangat??
tak serik2 lagi ke??

oh hati..
silalah ikut kata tuan empunya diri..
dia sgt tak larat untuk rasa sakit hati.
dia dah penat.


oh hati..
awk adalah benda yang paling dekat dengan dia.
dia beharap sangat awak paham..


oh hati..
terima kasih kerana memahami..

I don't know until when my heart will listen to what I'm saying n wish for!! hope my heart wont make me hurt..even more~